فرشته خونمونفرشته خونمون، تا این لحظه: 17 سال و 2 ماه و 7 روز سن داره
آجے مهربانآجے مهربان، تا این لحظه: 34 سال و 10 ماه و 26 روز سن داره

فرشته خونمون

در مورد سرطان جالبه بدانید!!!!!

1391/10/5 15:45
نویسنده : آجی فاطمه
481 بازدید
اشتراک گذاری

ه گزارش وبگردي به نقل از تابناك:

شاید شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که برای حفظ سلامت خود به انواع محصولات گیاهی و کشاورزی رجوع می‌کنید و سعی دارید، سبد غذایی خود را با این محصولات تکمیل و پر بار کنید. اما اگر گفته شود خود این محصولات اکنون از عوامل موثر در بروز بیماری‌های سرطانی هستند، چه خواهید کرد؟

به گزارش تابناک، در تمامی نظریات علمی و کارشناسی این‌گونه مطرح است که مواد خوراکی طبیعی و میوه‌جات و محصولات "سبز" بهترین موارد برای حفظ سلامت جامعه در بحث تغذیه است و کنوانسیون‌های بین‌الملل در زمینه بهداشت تغذیه توصیه اکید به استفاده از این گونه خوراکی‌ها در خصوص کاهش بیماری‌های سرطانی در جوامع دارند.

اما این امر زمانی منطقی و میسر است که خود این مواد آلوده به انواع عوامل سرطان‌زا نباشند، که متأسفانه آن گونه که از شواهد پیدا است، در کشور ما اکنون مواد و محصولات کشاورزی و میوه‌جات یکی از عوامل اصلی در شیوع بیماری‌های سرطانی هستند.

دهقانی، عضو هیئت رئیسه مجلس چندی پیش صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی را در مجلس مورد خطاب قرار داد و از او در این زمینه سؤال پرسید. محور سخنان دهقانی این بود که: محصولات کشاورزی ما سرطان زا شده‌اند.

بر اساس آماری که وی ارائه کرده وضعیت محصولات کشاورزی ما به دلیل استفاده از سموم شیمیایی زیاد، خطرناک است و سالانه 70 هزار بیمار سرطانی به آمار سرطانی‌های کشور اضافه می‌شود که یک سوم آن‌ها بر اثر محصولات کشاورزی مسموم دچار این بیماری می‌شوند.

سؤال این بود که چرا وزارت جهاد کشاورزی مفاد بند "و" ماده 34 قانون برنامه پنجم توسعه را اجرایی نکرده است. بندی که مستقیماً اشاره به کاهش استفاده از سموم ضد آفت و کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی و جایگزینی آن‌ها با کودهای زیستی و ارگانیک دارد؟

 

بند "و" ماده 34 قانون برنامه پنج توسعه اشعار دارد که:

"وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی موظفا ست باهمکاري وزارت جهادکشاورزي مقدارمصرف مجاز سموم و کودهاي شیمیایی براي تولید محصولات باغی وکشاورزي رامشخص  نماید و عرضه محصولاتی که به صورت غیر مجاز از سموم و کودهاي شیمیایی استفاده کرده‌اند راممنوع نماید  وزارت جهاد کشاورزي موظف است ضمن اطلاع رسانی و فرهنگ سازيدرزمینه کاهش استفاده ازسموم وکودهاي شیمیایی امکان دسترسی مردم رابه محصولاتی که ازسلامت لازم برخوردارندفراهم آورد."

دهقانی با اشاره به کندی اقدامات در این خصوص از سوی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرده: متأسفانه محصولات کشاورزی ما بعد از صادر شدن مرجوع می‌شوند و دوباره همین محصولات مرجوعی که استانداردهای لازم را نداشته‌اند بین مردم توزیع می‌شوند و آب هم از آب تکان نمی‌خورد.

 

در نهایت هیئت رئیسه مجلس برای پاسخ دادن به این سؤال، فرصتی سه ماهه به وزیر جهاد کشاورزی داد تا گزارش‌ها در این خصوص را ارائه نماید.

 

نکته قابل توجه در این میان آن است که اکنون دیگر نمی‌توان به محصولات گیاهی و "سبز" به عنوان سالم‌ترین و مفیدترین نوع خوراکی در کشور اعتماد کرد. در جایی که خود این مواد آلوده به عوامل سرطان زا هستند، چگونه می‌توان برای حفظ سلامت، مصرف آن‌ها را در دستور کار قرار داد؟

دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه شهید بهشتی در باره تأثیر استفاده از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی به تابناک گفت: هیچ شکی در این مورد نیست که استفاده بدون حساب و کنترل نشده از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی تأثیر مستقیمی بر افزایش بیماری‌های سرطانی دارد. این مواد شیمیایی در فرایند تولید به شکل ریشه ای جذب گیاه می‌شوند و وارد بافت ماده غذایی شده به گونه ای که به هیچ طریق قابل تجزیه و جدا سازی از ماده غذایی نخواهند بود.

 

رحمانی اشاره می‌کند: در این خصوص نه تنها کودهای شیمیایی بلکه سموم آفت کش نباتی نیز از عوامل ایجاد بیماری سرطانی در محصولات کشاورزی هستند و استفاده بدون حساب از این سموم و آفت کش‌ها نیز تأثیر مستقیمی بر این امر دارد که وزارت جهاد کشاورزی باید نظارت و کنترل علمی و عملی بر استفاده از این مواد از سوی کشاورزان داشته باشد.

 

دکتر رحمانی همچنین به موضوع دیگری در بروز و شیوع بیماری‌های سرطانی در کشور اشاره می‌کند که فرآیند نگهداری مواد غذایی است و می‌افزاید: حتی در فرآیند نگهداری مواد غذایی نیز مشکلاتی وجود دارد و سموم ناشی از آلودگی‌های میکرو بیولوژیک می‌تواند منجر به بیماری‌های سرطانی شود.

وی در توضیح این مطلب می‌گوید: برای مثال دیده می‌شود که در برخی مغازه‌ها مواد غذایی همچون آجیل و خشکبار که از سال‌ها و ماه‌های قبل باقی مانده با مواد تازه تولید شده مخلوط می‌شود که در ظاهر هم به هیچ وجه قابل تشخیص نیست و استفاده این مواد به دلیل تولید آلودگی‌های میکرو بیولوژیک می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های سرطانی شود. در نتیجه مشخص است که این امر باید در مجموع زنجیره غذایی یعنی از فرایند تولید تا نگهداری و مصرف کنترل و نظارت شود.

رحمانی با اشاره به وجود استانداردهای بین‌المللی در استفاده از مواد شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی می‌گوید: در تمام دنیا استاندارهایی در این خصوص وضع شده است که با اعداد و ارقام مشخص میزان استفاده از این مواد شیمیایی را تعیین و محدود کرده است. امام متأسفانه نوع و میزان استفاده از کودها و سموم ضد آفات در کشور ما تحت نظارت و کنترل نیست که باید نظارت دقیقی در این خصوص اعمال شود.

اکنون فرصتی سه ماهه در اختیار وزیر جهاد کشاورزی است تا گزارشات مربوط به عملکرد وزارتخانه متبوعش در این حوزه را ارائه نماید. موضوعی که البته تنها مربوط به وزارت جهاد کشاورزی نیست و وزارت بهداشت نیز در این خصوص مسئولیت مستقیم دارد.

اما باید پرسید چه میزان از بیماری‌های سرطانی که طی این مدت به آمار اضافه شده، ناشی از مصرف مواد و محصولات کشاورزی است که اساساً برای حفظ سامت به آن‌ها رجوع می‌شود و در این سه ماه و حتی تا زمان اتخاذ اقدامات عملی و رسیدن به نتایج مطلوب در این زمینه، چه رقم دیگری بر آمار بیماری‌های سرطانی از این مسیر اضافه خواهد شد؟

نکته دیگر آنکه هزینه های اجتماعی و اقتصادی این مورد به چه میزان است و آیا تا این حد که در خصوص فواید پیشگیری سخن گفته می‌شود، در عمل نیز شاهد اقداماتی در این خصوص هستیم؟

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (2)

مادر کوثر
5 دی 91 14:33
سرطان غم انگیزه ممنون. چقد هم طولانی و کامل
مامان تارا
6 دی 91 19:17
واااااای سرطان اسمش که میاد تن آدم میلرزه
همین هفته قبل باخبر شدیم یکی از همکارامون سرطان گرفته خیلللللللللی براش ناراحتیم متولد 60 دوتادختر کوچک داره براش دعا کنید


خدایا مه مریض ها را شفا بده مخصوصا مامان نی نی ها وخود نی نی ها را